torsdag 17 januari 2008

Reinfeldts skit politik!

Såg lite från debatten i riksdagen idag. Egentligen är det helt sjukt. Vuxna människor som står och spyr galla på varandra inför Sveriges ledande kvinnor och män. Personangrepp efter personangrepp. Inte ens på SSUs Kongresser är det den stämningen bland de som deltar i debatterna.

Vilket kan få mig att tänka lite.

Nu när vi Socialdemokrater inte har makten, bör vi inte då hålla på med att driva en bättre politik än tidigare? Med nya idéer och förslag på hur vi vill göra samhället bättre?

Och Reinfeldt som har makten(tyvärr), bör inte han se till att uppfylla alla dessa "löften" som de gav inför valet? För hade jag varit moderat så hade jag skämts så otroligt mycket när vår statsminister beter sig som en omogen unge som ljuger och kastar skit på de som han egentligen är avundsjuk på.

För det kan inte vara lätt att vara statsminister och veta att man inte längre har folkets stöd?

Jag menar, hans regering har fixat betyg på alla från 7 år, Jättebra! Då kommer vi inte alls få mindre stressade elever som börjar må mer psykiskt dåligt , de kommer tappa allt när de inser att de inte alltid klarar av kraven och det är inte lätt att som 7 år gammal att ta ett sådant nederlag. Vilket innebär att färre elever kommer att orka ända upp och igenom gymnasiet. Och vart ska man då få all arbetskraft ifrån? För det är ju alltid viktigast med rätt kompetens och man bör inte ta hänsyn till personlig tillämpning. Speciellt när det handlar om jobb där man tar hand om människor. Där det är viktigt att kemin finns, för allas skull!

Han har gjort det värre för de människor som själva valt att vara deltidsarbetande. Gjort det svårare att få A-kassa och kunna klara sig ekonomiskt.

Hans regering har flyttat på människor mot dess viljor bara för att de är tvungna att ta det jobb de får även om det innebär att familjer måste splittras, vänner måste lämnas och man måste starta om på nytt i en kanske helt främmande stad. Det är ju så sjukt det kan bli!

Ihelgen ska jag blogga om hur det är att jobba på en ungdomsgård. Blogga om hur attityden bland ungdomar har förändrats så snabbt på bara några år. Och om hur arg man får vara hela tiden bara för att de inte har lärt sig lite vett och etikett!

Inga kommentarer: