onsdag 20 februari 2008

Viljan finns!

Så äntligen var det avklarat! SSU Arvidsjaur har haft sitt årsmöte och nu har man inte längre något ansvar. Känns skönt samtidigt som det känns väldigt ledsamt! Den här SSU kommunen har varit mitt lilla skötebarn i många år nu. Så egentligen var det väl på tiden som jag avgick. Vi har valt en ny styrelse som jag tror kommer bli helt fantastisk bara man lyckas introducera dem i ansvaret.

Vi slog även rekord. Dagens årsmöte varade i hela 4 timmar och 15 minuter. Det är det längsta årsmöte som den här SSU Kommunen haft under mina snart 9 år i röran. Helt otroligt! Det är då man får hoppet tillbaka och man känner igen varför man en gång i livet valde att aktivera sig. Se och höra dessa "kids" ,större delen av dem högstadieelever, diskutera allt från allmännyttan till att alla statliga bolag skall grundlagsskyddas. Höra hur de diskuterar hurvida vi ska ha friskolor eller inte, antalet platser för läkarstuderande och psykisk ohälsa bland unga. Carl Bildts helt sjuka handlingar genom att agera dörrmatta för att gynna oljeföretag som satsar i Sudan där folkmord har blivit en vardag och hans aktieköp i odemokratiska företag m.m. Man diskuterade kärnkraften och kostnader för SSU Förbundets kongresser. Ja det var en helt underbar kväll där man kände hur idéerna och viljan att förändra bara flödade!

Det är då man inser att det finns en framtid, en framtid av unga människor som vill förändra samhället till en bättre och finare plats att leva och vara i!
Det är också då som man själv finner inspirationen igen. Det är då man känner att man vill ut och slåss! Slåss för de ungas rätt och slåss för de ungas framtid!

Så nu jävlar kommer vi växa! Vi kommer att bli starkare! Och nu sitter inte gubbarna så säkra längre!

Inga kommentarer: