söndag 19 april 2009

R.I.P Morfar

Erling Eliasson

Vid soluppgången den 25 mars insomnade vår kära Erling Eliasson, Malå, 77 år. Hans närmaste är hustrun Siv och barnen med familjer.

Erling föddes i Skalmodal som tredje barnet av tolv till Henning och Agnes. Familjen flyttade till Slätvik och så länge som föräldrarna levde återvände han gärna dit.

Erling träffade sin hustru Siv genom sin syster. Efter brevväxling blev de ett par som fick nästan 50 år tillsammans. Många trevliga stunder med aktiviteter, minnen och samtal förgyllde deras vardag.

Familjen bosatte sig i Finnliden och sonen Joakim föddes. Erling och Siv gifte sig och drygt ett år senare fick de dottern Disa. Tredje barnet Anna led av hjärtfel och avled endast ett dygn gammalt. Familjen flyttade till Malå och sonen Nils-Erik föddes.

Erling arbetade åt Domänverket och skadade ryggen av ett fallande träd. Han utbildade sig då på högskolan i Härnösand. Efter utbildningen fortsatte han ändå åt Domänverket fram till pensionen.

Familjen skaffade en stuga i Åbacka där de kom kom att tillbringa åtskilliga somrar. Erling tyckte om att bygga och fixa, de fiskade och upplevde naturen. Efter att Erling insjuknat såg familjen till att han varje år fick återkomma till Åbacka.

Efter att Erling insjuknat såg familjen till att han varje år fick återkomma till Åbacka.

Erling var mån om sin familj, han blev morfar och farfar till tre barnbarn och två veckor innan han avled fick han besked om att han skulle bli farfar igen.

Erling var en fantastisk människa som var händig och inte rädd för utmaningar. Han hade många konstnärliga talanger. Han fixade det mesta, allt från att laga leksaker och sy bonader till att meka i motorer och bygga stugor. Han var uthållig och tålmodig, lade gärna pussel eller skapade konst av små glasbitar.

Han var en godhjärtad och omtänksam make som såg till att leva jämställt. Som pappa var Erling uppfinningsrik och när han inte arbetade borta var han tillsammans med oss barn och tillverkade många leksaker till oss. Som morfar och farfar var han nyfiken och intresserad av vad som hände i barnbarnens liv. Erling lämnar ett stort tomrum efter sig men vi glömmer aldrig allt det fantastiska som han givit oss.

Familjen

1 kommentar:

Stina sa...

Va fint gumman :)