tisdag 29 juli 2008

Piteå dansade och log!

Piteå dansar och ler, vilken helg. Flera dagar med kampanjande, skräpmat och massa folk och ljud. Snacka om att det var skönt på söndagen när jag och J låg i F stuga och bara var. Att kunna höra fåglar kvittra, vinden som blåser i träden och höra sina egna andetag. Det var som salva för själen.

Det är verkligen roligt att kampanja och så, men ibland blir dte bara lite för mycket. Speciellt när man inte ser samma engagemang hos folk som man förväntar sig ska ha samma engagemang. Men då sa en väldigt klok person till mig:

-Engagemang ska komma naturligt, man kan aldrig tvinga fram ett engagemang och sen förvänta sig att det ska bli ett bra resultat.

Det finns mycket sanning i just de orden. Men jag kan ändå inte riktigt sluta bära på en viss illska som jag har innombords. Men det handlar ju bara om att vissa personer inte ska ta sin plats förgiven. För det är sånt som kan förändras bara genom en natt. Och Man ska inte ta förgivet att man kan glida omkring på gamla kontakter. För det sker hela tiden en gererationsskiftning. Och de som var ens vänner igår kanske inte ens finns kvar nästa dag.

(Det var bara ett litet tips.)

Att vara i Piteå, i en stuga med Linnea,Carina och Sussi, kan verkligen spåra ut totalt. Grannarna måste verkligen undrat vad Fredrik var för pimp. Hela helgen kändes det som att jag bodde i ett nudistkollektiv. All ledig tid gick vi omkring nakna eller bara i trosor. Skönt att ha folk omkring sig som inte är speciellt pryda och brydda om sånt. Det badades nakenbad och vi solade innan vi åkte in till stan för att kampanja. Inne i stan var det riktigt hett. Solen stekte oss och gruset gav rökmoln när man gick i det. Skitig om fötterna blev man, men det var precis som det ska vara på en festival/kampanj helg. Några nya medlemmar blev det och en hel del bra samtal.
Stort kredd till Linnea! Hon måste vara en av sveriges absolut bästa ombudsmän! I alla fall den ombudsman med mest kämpaglöd och uthållighet!

När söndagen kom och vi fick åka till familjen Szögi för att äta lunch kunde vi andas ut. Då visste vi att det var över. Vi hade överlevt en helg i hetta och festivalklimat. Att bara sätta sig och äta av Agnes supergoda köttfärspaj var guld värt! Tack Agnes för dig givmildhet och gästfrihet!

Ska skriva ett till inlägg om lördagen i sig. Detta för att inläggen skall hållas lite kortare och för att det inte ska dra fokus från varandra.

Men det här var den politiska beskrivningen av helgen...

Inga kommentarer: