måndag 1 december 2008

Worlds AIDS day




Idag uppmärksammar vi Worlds AIDS day med att tända marschaller och dela ut flygblad på Järntorget.





Sjukdomen som lever på tystnad !


Många upplever sjukdomen HIV/AIDS som skamlig och väljer därför att inte testa sig. Att veta att man är sjuk innebär också att man måste ta ansvar för sin sjukdom och se till så att man inte för smittan vidare till andra. Trots det finns det människor som medvetet utsätter sig själva och andra för smittan. På så sätt fortsätter antalet smittade att öka.

I många länder föredrar föredrar regeringar att tysta sjukdomen och de ger inte ens korrekt information till landets invånare. De förnekar sjukdomens existens och redovisar inte hur många som insjuknat. Genom att avstå från att informera om sjukdomens spridning och dödliga förlopp medverkar det till att fler människor kommer att dö i AIDS i framtiden.

Spridningen av HIV/AIDS hotar en hållbar utveckling med allvarliga konsekvenser för enskilda individer och hela nationer. Varje individ och varje land har ett ansvar för för hur vår gemensamma framtid på Jorden kommer att utvecklas. Vi måste sprida information så att alla människor blir medvetna om att detta är en fråga som berör oss alla. Vi kan förhindra fortsatt smittspridning.
Vi kan påverka genom att bryta tystnaden.



(Texten är från ett flygblad som jag fick av stadsmissionen. Den var så bra att jag var tvungen att använda den!)

1 kommentar:

Anonym sa...

Snyggt kopierat från vår hemsida

http://www.stadsmissionen.org/hiv-mottagning-och-utbildning/