tisdag 30 juni 2009

En fis i rymden

Nu har jag städat både badrummet och sedan köket. Nu är det bara sovalkoven och vardagsrummet kvar. Fönsterna låter jag vara, även om de verkligen hade behövt sig en omgång eller två. När jag städade toan passade jag på att slänga en hel del. Det blev en full påse med saker som kastades iväg. Smycken som blivit missfärgade eller saknar delar, massa plastpåsar som jag bara hade stoppat dit för att bli av med dem, och massa tomma flaskor och annat som bara tog plats men saknade nytta. Kändes rätt skönt att kunna gå ut med soporna och se hur mycket bättre det blev. Rensade kylskåpet också, det märks att jag inte är världsbäst på att laga mat. För det var massa saker som hade utgånget datum så även där fick jag rensa en hel del. Kändes också skönt. Bra att börja tömma nu inför sommaren då jag knappt kommer vara i lägenheten. Ingen idé att ha massa saker där som börjar lukta illa.

Nu måste jag bara se till att städa allt annat också. Inget får lämnas kvar inför sommarens lilla restur. Allt måste vara i ordning den dag jag kommer hem igen. Det finns nog inget värre egentligen än att komma hem till en oredig lägenhet. Så nu gör jag mig själv en stor tjänst. Och det känns bra!

Sen förutom allt städning så måste jag börja packa. En väska ska packas för en vecka i Uppsala med kongress. Den väskan måste packas innan jag börjar åka runt. För den ska Malin ta med sig till Uppsala åt mig. Sen måste jag packa för Ungern och sedan min och NiH resa. Men det jag har med mig till Ungern kan jag även använda på nästa resa. Så det blir väl ingen jättekomplicerad packning direkt. Men lite olika syften kräver dock lite olika kläder. Tänk egentligen vilka I-landsproblem man kan ha. Det är en fis i rymden, men dock så viktigt i ens egna vardag.

Inga kommentarer: