söndag 9 november 2008

Helg på Bommersvik

Hemma efter en helg på underbara Bommersvik. SSUs egna kursgård. Man får verkligen en speciell känsla när man kommer där längst skogsvägen och helt plötsligt öppnar sig skogen till en helt fantastisk plats. Utsikten över vattnet och skogen, gårdarna och bastuhuset. Det är magi helt enkelt! Man måste nästan sett och upplevt det för att verkligen förstå vilka känslor det ger. Det är där i bastun som många av Socialdemokratins stora politiska frågor diskuterats, det är där många politiska beslut har fattats och det är där man känner vår historias vingslag sakta kastar en bris mot våra nakna ansikten när man går mot matsalen tidigt en novembermorgon, med lätt frost på gräset och löven på marken i en vacker färgkompott.

Det finns dock ett problem med Bommersvik. När man väl är där så vill man njuta av varje minut som man får. Man vill inte gå miste om att tillbringa tid i bastun och barnstugan, man vill inte kasta i sig den goda maten, man vill sitta och njuta av att bara vara där. Men det innebär också att det blir väldigt lite sömn under de dagar man tillbringar där ute. Vilket i sin tur resulterar i att söndagarna blir helt omskakande

Var så otroligt trött och efter ett antal misstag från Förbundet så innebar söndagen mest bara väntan. Först fick vi vänta två timmar extra på Bommersvik innan bussen skulle ta oss till Södertälje syd. Sen när vi väl blivit hämtade och körda dit så fick jag sitta där i ytterligare tre timmar. Onödig tid i väntans stunder. Inte speciellt uppskattat. Speciellt inte med tanke på hur trött jag kände mig. Men tillslut fick vi kliva på tåget hem mot Göteborg.
Slocknade direkt. Tror inte ens att jag han vara med på att vi lämnade stationen innan jag somnat. Vaknade sedan när vi rullade in mot Göteborgs centralstation. Skönt!

Nu väntar sängen för att tagga till inför kommande vecka som är full av skolbesök, planering och en hel del träning!

Ciao!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vilken mysig beskrivning av Bommersvik! Det är så man bara längtar dit :)