söndag 26 augusti 2007

Det är vi som är framtiden!

Att ta steget och engagera sig inom politiken är för oss unga inte alltid så lätt. Helt plötsligt har man händerna fulla med ansvar. Ett ansvar som inte alltid är det lättaste att axla med. Man ska boka in möten, åka iväg på kurser och konferenser, man ska sitta med och fatta beslut som får konsekvenser för så många andra och inte alltid bara för en själv.

Jag minns själv hur det kändes ibörjan. Jag var osäker och vågade inte riktigt säga ifrån och ställa de krav som jag och många andra unga människor faktiskt kan och har rätt till. Det är först nu, efter 8 år inom politiken, som jag har fått den självkänslan som behövs för att stå på sig, ställa krav och våga säga ifrån.

För mig är det viktigt att unga människor engagerar sig och att de vill hjälpa till att förändra Sverige och världen till något bättre. För det är vi unga som är Sveriges och världens framtid! Det är nu vi måste börja fundera på hur vi vill att vårt Sverige och vår värld ska se ut när vi tar över efter de äldre.

Det är vi unga som vet hur det är att gå i dagens skola, det är vi unga som vet hur det är en kväll ute på stan och det är vi unga som vet vilka behov vi har. Det finns ingen annan än vi som, på ett ärligt sätt, kan berätta hur det är. Därför är det viktigt att vi unga vågar engagera oss.

Det är svårt att förbättra något när man står ensam, men genom sammarbete och gemensamma krafter kommer man mycket längre. Där kommer SSU med in i bilden. Med SSU åker man på kurser och läger för att träffa andra SSUare från hela landet. Man får chansen till erfarenhetsutbyten som man har stor hjälp av hemma i sin kommun eller sitt distrikt. Där handlar det om att vi tillsammans hjälps åt för att förbättra unga människors livsvillkor både inom politiken och utanför.

Sammarbete är också viktigt mellan generationerna. De äldre har ett ansvar gentemot oss yngre inom politiken. Det handlar om att de ska lära oss hur saker och ting fungerar. För det är inget vi kan bara så där. Men vi yngre har också ett ansvar gentemot de äldre. Vi måste visa att vi vill och att vi klarar av att ta över. Därför är det viktigt att vi lyssnar och tar till oss av den hjälp de äldre ger oss.

Det är du och jag som är Sveriges och världens framtid. Det är vi tillsammans som tar över när de äldre måste gå. Det är i våra händer Sverige och världen vilar. Kom ihåg det!

1 kommentar:

Wildabebin och pappan sa...

Ha, där hittade jag dig tillslut... Roligt att läsa och mängder med tankvärda saker. Hoppas du får en bra resa!