fredag 11 april 2008

ECPAT och Tomas Bodström



Efter gårdagens arbete gick vi på After Work med Tomas Bodström. Han pratade om ECPAT och deras arbete för att förhindra Barnsexhandel och barnsexturism. Det var ett väldigt bra föredrag och vissa saker som han berättade om var helt ofattbart.

Han berättade om flera flygbolag som flyger till Asien där de från ECPATs sida ville att flygbolagen skulle visa en kort, max 5 minuter lång, informationsfilm om barnsexhandel och barnsexturism för de resenärer som åkte med i planet. Men det var något som flygbolagen inte ville ställa upp på och stödja. Att någon motsätter sig detta är för mig lite ofattbart. Där har vi ett konkret förslag på en aktiv handling och ett aktivt ställningstagande, men man är inte beredd att bidra.

Herregud! Det handlar om en informationsfilm på 5 minuter!

Kanske ska man börja ifrågasätta ledningarna i flygbolagen, det kanske är något som delar ur ledningen försöker dölja? är det kanske så att någon av de som sitter där själva har köpt sex eller på något annat sätt stöttat barnsexhandeln och barnsexturismen. För alla vet vi de fall som hela tiden kommer fram i media om hur advokater, politiker och andra högt uppsatta personer besöker strippbarer och bidrar till att efterfrågan av sexuella tjänster fortfarande finns kvar. Så det skulle kanske vara på tiden att man gör en djupare granskning av våra "toppar" och plockar fram det som har gömts undan i bagaget under alla åren.

Så länge man inte själv har något att dölja, så bör det vara självklart att stötta det som bidrar till en bättre värld! Och en informationsfilm är en bra sak som bidrar till en större trygghet och värdighet för de kvinnor och barn som dagligen utsätts och tvingas in i detta!

Inga kommentarer: