fredag 2 maj 2008

1 maj 2008

Då var första maj avklarat. Det har varit mycket att ordna och planera inför den stora dagen. Men roligt har det varit. Många roliga paroller hade vi.

Fler svenskar i rymden!
-Hej då alliansen!

Kärlek är kärlek oavsett kön!

Ordningsbetyg åt ministrarna
- Inte åt eleverna!

Borgarna skadar din hälsa allvarligt!

Ta ditt jävla ansvar!- (S)ta!

Vem gör ditt skitjobb?
- Vi unga är inte till salu!

Hårdare krav på ministrarna
- inte på eleverna

Det var några av de paroller som vi hade på våra plakat.

Mona var här. Hon var mycket bra. Vi träffade henne på morgonen när vi skulle göra ett inslag i 4ans nyhetsmorgon. En trevlig ödmjuk människa enligt mig.

När vi senare under kvällen samlades på järntorget så kände man stämningen. Helt otroligt. Unga örnar målade ansiktsmålningar på barnen. En orkester spelade och det var en salig blandning av folk.

När vi senare ställde upp så blev det ett långt led. I alla fall om man ser det från min vinkel, jag som bara är van lilla Arvidsjaur med undantag från nått år i Skellefteå.

Att gå på gatorna här och vara megafonör, det vill säga vara den som skriker i megafonen, var helt sjukt roligt! Att verkligen dra igång och känna trycket av medlemmarna i tåget och skrika ut saker som att kasta borgarna i papperskorgarna och allt sånt! Vilken känsla!

Sen framme på Götaplatsen. Alla dessa människor som tagit sig dit. Det var ca 7000 personer där och det är typ lika mycket folk som det bor i hela Arvidsjaur kommun. Så ni fattar kanske känslan av att se alla dessa människor!

Sofi gjorde bra ifrån sig under sitt tal! Mona lika så. Synd bara att Mona sa fel och kallade Sofi för Sofia. Men annars var det bra!
Bäst var nog Monas del när hon pratade om arbetets döttrar, om hästsvans och BH och då menade hon inte Anders Borg. Det var roligt när hon sa det. Men lite svårt att ge över den känslan via en blogg.

Hela dagen var näst intill perfekt! Det var bara en sak som kunde varit bättre och det var vädret!

Jag minns inte när jag var med om en regnig första maj senast!

Men allt annat gjorde att det var väl värt mödan!

Få lägga upp lite bilder sen.

Inga kommentarer: