fredag 16 maj 2008

IDAHO IMORGON

Dår börjar ännu en Fredag lida mot sitt slut. En dag med samtal om kurser, mailskrivande och så mycket annat. Nästa vecka blir dte kampanjvecka. Får besök från förbundet i två dagar. Två nya klubbar skall startas upp och många medlemmar skall värvas! För nu jävlar ger vi gärnet!

Imorgon den 17 maj inträffar den internationella dagen mot homofobi, IDAHO (International Day Against Homophobia). Och vi ska jobba då! Så himla roligt!

IDAHO ägde rum första gången 17 maj 2005, på dagen 15 år efter att Världshälsoorganisationen (WHO) tog bort homosexualitet från sin lista över sjukdomar. 2005 uppmärksammades IDAHO i ett 30-tal länder däribland Sverige med demonstrationer och manifestationer i Stockholm och Malmö. I år sker aktiviteter runt omkring i landet på fler orter. och i Göteborg händer detta:


IDAHO 2008

Göteborg
Temat för årets IDAHO-manifestation i Göteborg är "Homo- och transfobi i
vården". Kom och bli vaccinerad mot homo- och transfobi, få en snygg
ansiktsmålning (för dina barn, eller för barnet inom dig) och hör partier
och organisationer berätta hur de arbetar för att göra vården lika bra för
människor av alla olika kön/könsidentiteter och med alla olika sexuella
läggningar.

Du som jobbar eller studerar inom något vårdyrke är förstås extra
välkommen. Och du som ibland är patient. Och du som tror att det här inte
alls rör dig.

Plats: Järntorget

Program
13.00-14.00: Ansiktsmålning, gatuteater m.m.
14.00-15.00: Tal
15.00-?: Picknick i Slottsskogen

Har ni vägarna förbi? Kom gärna och prata med oss!


Ska springa nu när jag kommer hem till Partille. Ska se om jag hittar en längre löprunda att springa idag. Som kompensation för förra veckans bortfallna träningsstunder.


Ibland kan jag inte sluta undra. Hur kan det komma sig att vissa människor har lyckats göra ett sådant himla stor intryck på en? Ibland känns det bara i hela kroppen när man hör talas om, träffar eller pratar med personen. Och då kan det handla om personer som man inte haft runtomkring sig på väldigt länge. Men det är positivt, men fortfarande konstigt samtidigt som det är skönt. Om ni hänger med?

Inga kommentarer: