tisdag 20 maj 2008

Nerdragen budget+dödsfall= Säkerhetsproblem?

Sitter hemma och kollar just nu in vilka som blir finalister i ESC. Spännande. Många låtar var katastrofalt dåliga. Men det fanns några undantag. Finland känns som att de fastnat i hårdrocken. Men det var ett helt ok framträdande. Bosniens bidrag var helt hemskt. Konstigt att de gick vidare till final. Men ju värre bidrag desto större chans har Perelli i den stora finalen. För det vore ju konstigt om inte hon tog sig vidare till final.

Har annars idag kampanjat i Mölndal. P och K från förbundet var med idag också. Mycket trevligt. Det är så himla skönt med större delen av SSUarna. De flesta är så himla lätta att ha att göra med. Man behöver bara mötas några få gånger innan man känner en speciell typ av samhörighet med varandra. Eller jag känner det i alla fall. Det behöver ju inte betyda att alla har den känslan.

Vi var på Fässbergsgymnasiet idag. En trevlig skola. Lite estetisk och när vi kommer är dte en stor utställning på elevtorget. Såg många fina tavlor som elever hade målat. En hel del som jag själv hade kunnat tänka mig ha på väggarna hemma.
Fick några bra samtal och kommer vi dit igen så är det nog inte helt omöjligt att vi får fler medlemmar.

Vi har också idag hunnit dela ut flygblad där vi spred budskapet vård till alla! Även till de asylsökande och papperslösa som finns i Sverige. Det som skrämmer mig är att socialdemokratiska partiet inte ville rösta för det förslaget. Det är ju helt sjukt, och jag skrev dte igår också. Men man är ingen äkta sosse om man inte tycker att dessa människor ska få rätt till vård. Det är ju för fan en mänsklig rättighet! Har dock inte i skrivande stund koll på hur omröstningen slutade. Ska kolla upp det!

Eftermiddagen bestod av planering och små kontroller inför helgens kurs. Så nu bör det mesta vara färdigplanerat. Ska bara packa ihop en påse med saker som ska tas med till kursen.

Åkte sen tillbaka till Mölndal för att ha ett möte. Men på vägen dit så ringer jag till de som skulle komma och alla har fått förhinder. Så dte blev inget möte, men en resa till Mölndal och tillbaka.

Satt sen på expen och mailade det sista. Ändrade lite på schemat för kursen. Andreas var där och höll på med ekonomipapper. Trevligt med sällskap!

Sen åkte jag hem. Såg på nyheterna att ännu en värnpliktig hade dött. Det är ju så himla sjukt. Kan man sätta antalet dödsfall de senaste åren inom Försvarsmakten i relation till den krympande budgeten inom FM? Det kanske inte är det bästa att skära ner inom den verksamheten i det tempo som det faktiskt görs just nu. Jag har själv upplevt det och jag vet att alla som rycker in inte är helt på det klara på vilket ansvar man har gentemot varandra. Alla har inte fattat vilken skada det faktiskt ge om man inte tar alla säkerhetsföreskrifter och genomgångar seriöst. Det är många som ligger inne som inte fattat allvaret i det! Vilket också är ett problem som man kanske bör göra något åt. Mer om detta senare.

Nu sömn för att orka kampanja ytterligare en dag.

Partille imorgon- Porthällagymnasiet. Ser framemot det!

Inga kommentarer: